Αναζήτηση:

 

 

 

 

 

 

Κώστας Χριστοδουλίδης

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Έκδοση 2009

Σελίδες: 372

Διάσταση: 17x24 cm

Σχήματα: 132

Πίνακες: 81


ISBN: 978-960-254-681-9

Τιμή: 30

Δείτε: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ [PDF]

 

 

Η ανάλυση και η παρουσίαση πειραματικών αποτελεσμάτων είναι μεγάλης σημασίας σε κάθε πειραματική επιστήμη. Σημαντικά αποτελέσματα μπορούν να αχρηστευθούν, αν δεν παρουσιαστούν σε μια μορφή η οποία να αναδεικνύει τα σημαντικά τους χαρακτηριστικά. Στο βιβλίο αυτό, έγινε κάθε προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν πληρέστερα τόσο η βασική θεωρία για την ανάλυση των δεδομένων, όσο και η πρακτική εφαρμογή των διαφόρων μεθόδων για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Τα κύρια θέματα τα οποία πραγματεύεται το βιβλίο είναι:


Γενικές έννοιες από τη Στατιστική • Σφάλματα των μετρήσεων Η στατιστική ανάλυση των μετρήσεων Η παρουσίαση αριθμητικών αποτελεσμάτων Η διάδοση των σφαλμάτων Οι τρεις βασικές κατανομές πιθανότητας Η στατιστική της ραδιενέργειας Στοιχεία από τη θεωρία των σφαλμάτων Η μέθοδος των ελάχιστων τετραγώνων Η σύγκριση και η απόρριψη μετρήσεων Γραφικές παραστάσεις Η γραπτή έκθεση των αποτελεσμάτων ενός πειράματος Το διεθνές σύστημα μονάδων και οι κανόνες χρήσης του


Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Ε.Μ.Π. ευελπιστούν ότι το βιβλίο θα είναι χρήσιμο τόσο στον ερευνητή όσο και στους σπουδαστές στο εκπαιδευτικό εργαστήριο και ότι με την έκδοσή του καλύπτεται ένα σημαντικό κενό στην ελληνική επιστημονική βιβλιογραφία.

 

 

 

 

space
Γραφείο Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων και Εκδόσεων Ε.Μ.Π.,
Θωμαΐδειο Κτήριο Εκδόσεων, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, τηλ. 210 772 2578, fax: 210 772 1127.

Παρουσίαση
Εκδόσεις
Νέα-Ανακοινώσεις
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
English
 

 Κεντρική Σελίδα ΕΜΠ
Ο παρών δικτυακός τόπος φιλοξενείται από το Κέντρο Δικτύων του ΕΜΠ.