Αναζήτηση:

 

 

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Α. Χαριτίδης

ΝΑΝΟΔΟΜΕΣ, ΝΑΝΟΫΛΙΚΑ

Στο παρόν σύγγραμμα «Νανοδομές, Νανοϋλικά» έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν οργανωμένα και μεθοδικά οι βασικές αρχές της Νανοτεχνολογίας και των Νανοεπιστημών. Απευθύνεται σε φοιτητές και νέους ερευνητές που επιθυμούν να κατανοήσουν τη συμπεριφορά της ύλης στη νανοκλίμακα με βάση θεμελιώδεις αρχές και νόμους.

 

Έκδοση 2018

Σελίδες: 426

Διάσταση: 17x24 cm

Σχήματα:226


Μαλακό εξώφυλλο:
ISBN:978-960-254-705-2
Τιμή: 30 €

 

Διαβάστε: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ [PDF]

 

 

Η Νανοτεχνολογία αποτελεί µια σχετικά νέα επιστηµονική περιοχή, που συνδέεται µε την κατανόηση και ερµηνεία των ιδιοτήτων της ύλης στη νανοκλίµακα: ένα νανόµετρο (ένα δισεκατοµµυριοστό του µέτρου) είναι το µήκος ενός µικρού µορίου. Στην κλίµακα αυτή αποκαλύπτονται διαφορετικές και συχνά ασυνήθιστες ιδιότητες της ύλης. Η ερµηνεία των αλληλεπιδράσεων της ύλης στη νανοκλίµακα απαιτεί τη συνδυασµένη εφαρµογή των αρχών της Φυσικής, Χηµείας, Βιολογίας και Μηχανικής. Ως εκ τούτου, ο χαρακτήρας της νανοτεχνολογίας είναι άκρως διεπιστηµονικός. Στο παρόν σύγγραµµα «Νανοδοµές-Νανοϋλικά» παρουσιάζονται οι βασικές αρχές της Νανοτεχνολογίας και των Νανοεπιστηµών. Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές και νέους ερευνητές που επιθυµούν να κατανοήσουν τη συµπεριφορά της ύλης στη νανοκλίµακα µε βάση θεµελιώδεις αρχές και νόµους.
Με την εισαγωγή στη Νανοτεχνολογία και τα Νανοϋλικά, ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή µε τους αντίστοιχους ορισµούς αλλά και τους σηµαντικότερους σταθµούς στην εξέλιξη της Νανοτεχνολογίας. Στη συνέχεια, αναλύονται οι βασικές αρχές της Νανοτεχνολογίας, καθώς και τα φαινόµενα που διέπουν τη νανοκλίµακα. Οι βασικές ιδιότητες των νανοϋλικών, καθώς και η εξάρτηση αυτών συναρτήσει του µεγέθους τους, περιγράφονται διεξοδικά. Αναλύονται οι γενικές κατηγορίες των νανοϋλικών, µε έµφαση στη σύνθεση, τις ιδιότητες και τις εφαρµογές τους, καθώς και κάποιες ειδικές κατηγορίες τους, σε συνδυασµό µε τεχνικές σύνθεσης και µεθόδους χαρακτηρισµού. Τέλος, αναλύονται οι κοινωνικές επιπτώσεις των Νανοτεχνολογιών και Νανοεπιστηµών, µε ιδιαίτερη έµφαση στην τοξικολογία των νανοϋλικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

space
Γραφείο Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων και Εκδόσεων Ε.Μ.Π.,
Θωμαΐδειο Κτήριο Εκδόσεων, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, τηλ. 210 772 2578, fax: 210 772 1127.

Παρουσίαση
Εκδόσεις
Νέα-Ανακοινώσεις
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
English
 

 Κεντρική Σελίδα ΕΜΠ
Ο παρών δικτυακός τόπος φιλοξενείται από το Κέντρο Δικτύων του ΕΜΠ.