Αναζήτηση:

 

 

 

 

 

 

Peter Bishop

                                                                                  

EΠIΣTHMH KAI TEXNOΛOΓIA YΠOΛOΓIΣTΩN

 

Mετάφραση: X. Tάνερ

 

Eπιστημονική επιμέλεια: K. Kυριακόπουλος

 

Πρωτότυπη έκδοση: Computing Science, Thomas Nelson and Sons, 3rd edition, 1991

 

Έκδοση 2000

Σελίδες: 736

Διάσταση: 19x24,5 cm

Σχήματα: 183.


ISBN: 960-254-549-6
Τιμή: 37

 

 

 

Η εξέλιξη του λογισμικού (software) των Η/Υ στις δεκαετίες ΄60 και ΄70 διέδωσε τη χρήση τους σε μεγάλο τμήμα των Μηχανικών και Θετικών Επιστημόνων λόγω της μεγάλης ευκολίας χειρισμού τους που απαιτούσε ελάχιστες γνώσεις αναφορικά με το υλικό (hardware). Οι εξελίξεις της δεκαετίας του ’80 επέτειναν αυτή την τάση «προσέγγισης» μεταξύ Η/Υ και χρήστη μέσα από φιλικά κελύφη εργασίας και κατέστησαν δυνατή τη χρήση των Η/Υ από ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού με ελάχιστη και μακροσκοπική γνώση του υλικού.

Οι πρόσφατες εξελίξεις οδήγησαν στην εμφάνιση ολοκληρωμένων και «έξυπνων» συσκευών (π.χ. φούρνοι μικροκυμάτων, αμορτισέρ κ.λπ.) αποτελουμένων τόσο από φυσικά (π.χ. ηλεκτρομηχανικά) στοιχεία όσο και από ενσωματωμένους ελεγκτές (embedded controllers) που παρέχουν δυνατότητες αυτόματης και αυτόνομης εύρυθμης λειτουργίας τους, καθώς επίσης επικοινωνίας τους με άλλες συσκευές. Ο προγραμματισμός αυτών των συσκευών γίνεται από τους ίδιους τους σχεδιαστές - κατασκευές τους, οι οποίοι δεν είναι κατ’ ανάγκην μηχανικοί Η/Υ. Εξάλλου, σε ένα ευρύ φάσμα Θετικών Επιστημών οι ίδιοι οι επιστήμονες (π.χ. βιολόγοι, σεισμολόγοι κ.λπ.) είναι αναγκασμένοι να επιλέγουν συστήματα καταγραφής και επεξεργασίας μετρήσεων και να υλοποιούν τη διασύνδεσή τους με Η/Υ.

Είναι προφανής λοιπόν η ανάγκη για παροχή ισορροπημένων γνώσεων υλικού & λογισμικού Η/Υ στα πρώτα στάδια των σπουδών των Μηχανικών και Θετικών Επιστημόνων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η κατανόηση της ολοένα αυξανόμενης χρήσης τους στην πρακτική εφαρμογή των ποσοτικών και αναλυτικών μεθόδων.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να καλύψει αυτή την ανάγκη, την παρουσίαση δηλαδή του υλικού, λογισμικού και εφαρμογών
σε ολοκληρωμένη μορφή και σε μια διαχρονικότητα που αντιστέκεται στην παλαίωση, την οποία προκαλεί η ταχύτητα αλλαγών σ’ αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο πεδίο. Προτείνεται ως το πρώτο βιβλίο Πληροφορικής τόσο για τους Μηχανικούς, Θετικούς Επιστήμονες και άλλους, όσο και για οποιονδήποτε θέλει να κατανοήσει τους Η/Υ πέρα από
τα κελύφη εργασίας των εταιρειών λογισμικού, που επικρατούν στην αγορά.

 

 

 

 

space
Γραφείο Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων και Εκδόσεων Ε.Μ.Π.,
Θωμαΐδειο Κτήριο Εκδόσεων, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, τηλ. 210 772 2578, fax: 210 772 1127.

Παρουσίαση
Εκδόσεις
Νέα-Ανακοινώσεις
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
English
 

 Κεντρική Σελίδα ΕΜΠ
Ο παρών δικτυακός τόπος φιλοξενείται από το Κέντρο Δικτύων του ΕΜΠ.